Gamle bilete

Share

Tysdag denne veka var det eit gamalt bilete i Setesdølen. Det var frå amtskulen i Hornnes 1910-11 og nederst på biletet stod det namna på lærarane, Jetlund og Knuts. Eg tenkte at det må vere mogleg å finne meir om Jetlund i det minste, det er jo eit namn som ikkje er så vanleg som Knutsson.

Så synte det seg at Setesdalswiki alt hadde ein artikkel der Jetlund var nemnd, og også hans kollega Peder Kristian Knutsson. Vår artikkel om Setesdals ungdomsskule er ganske så fyldig, den er basert på festskriftet som kom ut i 1926 og fleire andre kjelder.

Etter litt leiting på nettet fann eg nok stoff til å skrive ein artikkel om Oluf Jetlund. Truleg er det råd å finne namna på dei fleste som er på biletet, sjølv om det kanskje kan vere vanskeleg å plassere dei på rett person. For folketeljinga for 1910 hadde namna på det dei kalla amtskulenæmingar som budde på gardane rundt skulen. Eg sende eit spørsmål til Leonhard Jansen for å få forklaring på ordet, det var eit ord eg aldri hadde høyrt før.

På denne tida var skulen på flyttefot kvart år, det var ikkje før i 1916 han vart fast på Galteland.

Dei to siste dagane har vi fått desse nye artiklane på Setesdalswiki:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.