Moseids kunst

Share
Henta frå Facebooksida Setesdalsnytt

Laurdag opnar ei utstiling på Sørlandets Kunstmuseum med kunstverket Draumkvedet av Torvald Moseid frå Byglandsfjord. Eg skreiv artikkelen om han på Wikipedia alt i 2007, så eg brukte det meste av stoffet frå den artikkelen i Setesdalswiki sin artikkel, som eg skreiv i dag. Men eg kunne jo legge til om lokale utstillingar, for verket De fire årstider var stilt ut på Setesdalsmuseet i 2006.

Ettersom wikipedia og setesdalswiki brukar same programvare, kan ein lage lenker mellom artiklar på Setesdalswiki og Wikipedia. Vi gjer det av og til, men nå vi har lokal informasjon som ikkje høver i det nasjonale leksikonet, lagar eg gjerne ein lokal artikkel. Då likar eg at den har litt meir informasjon, og artikkelen om Torvald Moseid fekk lenker til foreldrene. Han var yngst av åtte søsken, så eg skreiv om foreldrene og laga liste på dei åtte, og fann også stoff til små artiklar om fleire i familien. I morgon skal eg prøve å skrive litt om dei to kunstverka.

Saman med det som Geir skreiv i dag ga det dusinet fullt av nye artiklar i dag. Så i kveld kan eg legge meg smilande.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.