Til nytte

Share

At det ein gjer er til nytte, er viktig for dei fleste. Å gå unyttig er destruktivt og trist, så difor jobbar samfunnet som heilskap for at flest mogleg skal kunne vere til nytte.

Til og med for ein pensjonist som meg er det viktig å kunne gjere noko som er til nytte, også i pensjonisttida. Sjølv om tida for lønna arbeid er over, og ein difor ikkje har oppmøteplikt på ein jobb, er det godt å kunne vere til nytte på andre måtar.

For meg har det blitt Setesdalswiki, oppslagsverket for Setesdal og Indre Agder, som veks med nokre nye artiklar dei fleste dagane, og som også får nytt stoff til gamle artiklar av og til.

Samfunnet har endra seg på mange måtar, mellom anna på korleis ein søkjer informasjon. Ingen leitar lenger i leksikon, det er mange som kastar 15-bindsverka som var viktige i alle heimar for 30 år sidan. No har vi oppslagsverka på mobiltelefonen og nyttar dei kvar dag, noko som vi sjeldan gjorde med hyllemeter med leksikon.

Når eg skriv dette har det vore 525 besøk på Setesdalswiki i dag. Snittet for november er 500, over 5000 sider har vore besøkt bare i dag. Når ein ser slik på det, er arbeidet vi gjer til nytte, altså er vi som skriv til nytte. Det er godt å tenke på ein kveld når tankar på snø og kulde lett får fokus.

Her er dagens nye artiklar:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.