Håndball-VM

Share

Når man har et barnebarn som er håndball-keeper på to lag i aldersbestemte klasser i Nittedal, da blir det håndballkamp på TV en fredagskveld. Selv om Norge gikk på et nederlag i kveld, var det en spennende kamp omtrent helt til slutt, så vi satt klistret til skjermen fra nasjonalsang til tapsintervju.

Ikke det at vi ikke har sett de foregående kampene de norske jentene har spilt i Tyskland. VM er en viktig sportsbegivenhet også på wikipedia, jeg har skrevet flere av artiklene om spillere vi har sett på skjermen denne uka. Da kan jeg trekke veksler på at de har artikler på engelsk wikipedia, og så er det bare å oversette til norsk. Wikipedia har til og med utviklet et oversettelsesprogram spesielt for artikler i nettleksikonet, så det går nokså raskt med god hjelp. For meg ser det ut til at interessen for håndball er større i Danmark enn i Sverige, for dansk wikipedia har langt flere artikler om håndballspillere enn svensk wikipedia.

I tillegg foregår kampene i Tyskland, så man kan også skrive leksikonoppslag om landet og alt tysk. Det var slik jeg kom over det jeg skrev om i går på bloggen, at tysk orgelbygging og orgelmusikk nå er kommet på UNESCOs verdensarvliste for immateriell kulturarv.

I dag kom også bladet Norsk Husflid. Der fant jeg interessant stoff som Karin Bøe hadde bidratt til. Det handla om gjure, vevde band. Ho vev slike band for sal, og er truleg den einaste nolevande tradisjonsberar i Setesdal på dette området, heiter det i artikkelen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.