Inspirasjon

Share

Fredag og lørdag skrev jeg et par innlegg her som var inspirert av å ha lest Chris Nyborgs masteroppgave Nye tider for gamle dager med undertittel – lokalhistorie i en digital verden. 

Jeg nevnte ikke masteroppgaven i fredagens post, men grunnen til at jeg satte opp den oversikten over artikler fordelt kommunevis, var at Nyborg hadde laget en slik sammenligning for Lokalhistoriewiki. Der ligger Heimar og folk i Bykle i digital utgave, noe som fører til at det er langt flere artikler om Bykle der enn om andre kommuner i Setesdal. Han har også satt opp tilsvarende tabeller for noen kommuner på Østlandet som har fått inn mye stoff på Lokalhistoriewiki på grunn av digitalisering av lokalt stoff.

Jeg kom til å snakke med Helge om dette i dag,han har jo det tekniske ansvaret for Setesdalswiki. Problemet var at kommunekategoriene har mange underkategorier, dermed får vi ikke et totalbilde uten å summere, og det er et omfattende regnestykke som jeg ikke hadde lyst til å sitte med, selv om det er mulig å bruke kalkulator.

Han fant en løsning og laget en kode som genererer alle sidene som ligger i den enkelte kommunekategori så vel som underkategorier. Da får vi en slike liste, som det nå ligger lenke til på forsiden av Setesdalswiki:

Bykle 656

Valle 1784

Bygland 1552

Evje og Hornnes 2265

Iveland 267

Åseral 171

Nyborgs masteroppgave er svært interessant. Jeg har ikke lest noe lignende tidligere. Setesdalswiki og Strindawiki er nevnt i oppgaven, men ikke tatt med som annet enn eksempel på nettsteder med lokalhistorie. I oppgaven er det også en liste med litteratur som jeg håper å finne annen nyttig inspirasjon til å videreutvikle Setesdalswiki. Med årene har utviklingen ført den mye lenger enn jeg så for meg i april 2009 da Setesdalswiki ble etablert for å hjelpe folk til å bli kjent med folk og firmaer som driver næring i Setesdal. Fredeles er det mye igjen å gjøre for å dekke det som var utgangspunktet, men inspirasjon fra mange kanter har gjort Setesdalswiki til noe ganske unikt på disse årene.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.