Det nytter

Share

I dag vil jeg dele et innlegg som kom forbi på facebook. Det gjelder en gammel kollega av meg, Inger Lise Macdonald. Hun kom sammen med oss til Stokmarknes i 1976 og gjorde en stor jobb på Hadsel Folkehøyskole med å starte opp og drive vår barnehage og barnehagelinje på skolen i to år. Deretter tror jeg turen gikk tilbake til Kristiansand, og siden har jeg knapt møtt henne, selv om vi i moderne sosiale mediers tid er blitt venner på facebook.

Her er innlegget, skrevet av Gry Tangs:

I dag har jeg lyst å skrive om lokalhistorie.

Og det gjør jeg gjennom å hylle Inger-Lise Macdonald, som har jobbet med flyktninger og integrering siden 1988. Samme år som UDi ble opprettet, og den norske utlendingsforvaltningen tok sine første usikre steg.
Inger-Lise har jobbet med flyktninger i Kristiansand kommune i 27 år. Nå tar hun malerpenslene med seg og sier takk for seg.

Altså: når de chilenske flyktningene kom på 80-tallet så var hun der. Når de første irakerne kom på tidlig 90-tall så var hun der. Når Balkan -krisen herjet så var hun med å etablere mottaksapparat til flere hundre mennesker på Tveit på 2 dager. Når den første luftbroen kom til Kjevik så sto hun der. Og tok imot de som kom i tøfler og hele sitt liv i en plastpose.
Når tsjetjenerne kom tidlig 2000 tall så snudde hun seg rundt og prøvde forstå dem. Når de første eritereiske flyktningene kom tok hun seg av dem. Det samme med afghanerne, og nå sist når kommunen tok imot rundt 40 syriske flyktninger i 2014.

Hun har trøstet, handlet, informert, diskutert med etablissementet, forhandlet og styrket så mange mennesker. Hun har løftet så mange og gitt de håp.
Vi som har fått gå ved siden av deg tar av oss hatten og sier et stort hjertefølt TAKK for at vi har fått gå i lære.
Din tro på menneskers evne til å snu ting til det positive er fantastisk. Du er et eksempel på det lille mennesket som gjør store ting for en by. Usynlig, men livsforvandlende.Takk for at du delte det med oss.

“If we have no peace, it is because we have forgotten that we belong to each other.”
Mother Teresa

Selv har jeg også fått jobbe med integrering av flyktninger, både på Stokmarknes og i Setesdal. Det har vært givende arbeid. Det nytter. 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.