Det vårast

Share

Det vårast og blodet bruser kan hende så mykje at du får lyst til å dikte litt. Då kan det vere lurt å kikke innom folkemusikkarkivet. 

Der kan du i det minste hente inspirasjon til eigne lyriske linjer om du ikkje har ei bok du vil så opp i eller ei plate du vil spele. Eit stev har fire linjer i forma AABB og kan i prinippet handle om kva det skal vere. Av og til har eg lurt på om eg skulle lage stev av artiklar i Setesdølen. Til dømes kunne ein lage eit stev om årsmøtet til Aust-Agder Bygdekvinnelag på Setesdalsmuseet nyleg:

På Rysstad samla seg bygdekvinner
studerte drakter og delte minner.
Dei valde styre og helsing fekk
før dei til Sølvgarden svoltne gjekk.

Dette var eit lite resyme av artikkelen i Setesdølen torsdag 5. april 2018 side 8.

Men heller enn å dikte sjølv kan ein hente eit stev frå Stevbasen:

Eg veit ein vår då alt vent det vaknar,
eg vinn den ven som so sårt eg saknar.
Eg kjenner barmen min ro ei fær,
før eg fær vere der venen er.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.