Flått-sesongen er i gang

Share

Mandal er flått-område. Reidun er oppvokst med flått, så hun lar seg ikke affisere noe særlig. Hun plukker dem av hver kveld, og når katten får flått, ordner hun det også. Hvert år kjøper vi flått-middel til katten, så han har det i grunnen ganske godt, med lite å klage på i så måte.

Selv har jeg ment at hun har et søtt blod som flåtten liker, mens mitt blod er av en annen art, for jeg hadde til godt å få flått helt til i går. Men i natt var det et eller annet som hadde satt seg fast i armen min,  jeg kunne ikke se det direkte, det var like ved albuen på yttersiden, men da jeg så i speilet, skjønte jeg at det var flått. Dette skjedde i dag tidlig, så jeg kom inn fra badet til Reidun og sa jeg hadde fått flått.

Da var hun rask, full fart rundt i senga og med et rykk var flåtten løs. Full av blod som den var, tok hun den i et papir og tok knekken på den først, deretter var det en god runde med Forevers First spray, som Kari og Hermund anbefaler mot stikk. Det ble en kul, men ellers ser det ut til å ha gått rimelig greit.

Men jeg kan ikke lenger si at flåtten ikke liker blodet mitt.

Spørsmålet er hvordan jeg har fått den. Jeg mistenker at katten er den skyldige, selv om den ikke får komme i fanget mitt og sitte der og male. Men den kommer i Reiduns fang, hun sitter i stolen ved siden av meg, så flåtten kan ha hoppet fra katten over til meg. Det er i alle fall teorien så langt.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.