Releasekonsert

Share

Ein turne med release-konsertar for ei ny plate av songaren Kristin Minde går av stabelen i desse dagar. Slike turnear brukar å gå til store byar, og turnelista syner at slik var det denne gongen også.

24. mars Notodden – utsolgt

6. april Frekhaug – heimstaden til songaren

11., 12. og 13. april: Oslo, Kristiansand og Hylestad kyrkje

19. april: Bergen

25. april Trondheim

5. mai Sandefjord

Då eg såg programmet for Valle Radio, gledde eg meg over at Siri hadde fått eit intervju med artisten. I gårsdagens Vårt Land var det to sider om henne og den nye plata. Noko av stoffet handla om andre kvinner som kom frå Frekhaug og deira profil som artistar: Solveig Leithaug, Garness.

I samtalen med Kristin Minde utfordra Siri henne til å ta eit stev, ho var så glad i folkemusikk. Det kom på strak arm og truleg kjem det eit stev frå Vestlandet når ho kjem til Hylestad kyrje også.

Samtalen elles handla om songane på plata, kva som hadde inspirert dei og korleis ho jobbar som låtskrivar og komponist. Eg laga artikkel om henne på Setesdalswiki, der er det og lenker til YouTube, slik at ein kan høyre henne. Den er på nynorsk, sjølv syng ho på bokmål, men denne plata er hennar første på norsk, dei to platene ho har gitt ut før, er på engelsk.

Midt mellom alle store byane fann ho altså plass til ein konsert i vesle Hylestad kyrkje, den er jo stappfull om det kjem hundre menneske der. Ho gledde seg til den, det var tydeleg. Eg fekk inntrykk av at ho hadde vore der før og sette pris på kyrkjeromet i Hylestad, utan at eg heilt veit om det er tilfelle.

Då står det bare att å fylle opp kyrkja til fredag, slik at det blir stuve fullt og ei god oppleving for både artist og publikum. Moro å få ein slik samtale i Valle Radio i forkant av konserten!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.