Respons

Share

Jeg har tidligere fortalt om mitt barnebarn Håkon som hadde i oppdrag å intervjue besteforeldre om barndommen. Jeg ble hans utvalgte og skrev litt om det i forkant av intervjuet og også i etterkant.

I dag var jeg sammen med tre av mine søsken. De hadde jo lest bloggen om dette, og da jeg fortalte at jeg denne uken også fikk respons fra Monica, Håkons lærer, syntes de som meg at det var svært positivt å få slik respons. Du kan lese den som kommentar til en av bloggpostene om dette.

Men så ble vi sittende og prate om løst og fast fra barndommen. Blant annet diskuterte vi kaniner. Jeg og min eldste søster mente vi hadde kaninene ute, mens de yngre mente at kaninene var inne. Jeg spurte dem hvordan kaninene kunne komme seg ut og gjemme seg i hagen om de var inne i uthuset vårt, det fikk jeg ikke svar på, men det kan jo tenkes at da de hadde kaniner, var mine foreldre kloke av skade og hadde kaninene inne, mens de var ute da jeg og min eldste søster var i kaninalderen.

Men min eldste søster var ikke glad i kaninkjøtt, hun hadde nylig vært på Malta og blitt servert en lokal rett bestående av kaninkjøtt, men det minnet henne for mye om barndommens kanin, hun spiste ikke kanin da, og heller ikke nå var det en populær matrett for henne.

Jeg derimot minnes kaninfrikasé med glede, men hun mente at mor prøvde å lure henne ved å si at det var kyllingfrikasé. Det viser seg altså at vi har opplevd det samme, men husker forskjellig. Jeg må innrømme at hun husker ting fra barndommen mye bedre enn jeg gjør.

Vi hadde også høns og sauer da vi var barn, min søster var ikke glad i fårekjøtt heller, så det stod sjelden på hennes meny etter at hun ble voksen, jeg tror hun tenkte tilbake på sauekjøttmiddager da vi var barn. Jeg trenger ikke vente til høsten for å spise fårikål, jeg sier med sangeren: Sauekjøtt, det er gøtt.

Å få respons er også godt, enten det er i form av liker på facebook en telefon eller en kommentar til bloggen. 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.