Den blomstertid

Share

Den blomstertid nå kommer med lyst og glede stor,
den kjære, lyse sommer da gress og grøde gror.
Nå rører solens armer ved alt som før var dødt,
de blide stråler varmer, og alt på ny blir født.

Denne svenske salma passer godt i desse dagane. Plenen vår er full av scilla, blåstjerne. Ein annan plen har kvitveis, påskeliljer står i bakken mens snøklokker og krokus har gjort sitt. I staden kjem gule bekkeblom på dei våte plassane.

Sjølv med all denne blomsterprakta er det alltid plass til noko nytt, så ein tur på gartneriet er alltid gjevande, sjølv om ein ikkje handlar så mykje. I dag vart spanske margarittar sett ut i ei gammal jerngryte.

Det er vel fagre stunder
når våren kjem her nord,
og atter som eit under
nytt liv av daude gror.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.