Komplikasjoner

Share

Nordveggen på huset vårt i Tregdeveien hadde sett sine beste dager, så vi bestemte oss for å skifte kledning, Vi er heldige, vår nærmeste nabo er Ihme byggservice, så vi snakket med ham om å gjøre det. Han brukte litt tid på å få jobben inn i timeplanen sin, hadde han tatt den da det var frost, hadde det neppe blitt slike komplikasjoner som han nå har fått.

For noen år siden var det nemlig en bisverm som syntes at det kunne være flott å bosette seg under taksteinene til vårt bislag. Der har de hatt gode dager, vi har levd i fred og fordragelighet, jeg tror ingen har blitt stukket av dem til nå.

Vår snekker allierte seg med en oljearbeidende birøkter for å se om han kunne få tak i dronninga og kanskje slik skaffe seg et ekstra bifolk. Det viste seg umulig, han måtte konstatere at det ikke var annen løsning enn å prøve å utrydde dem. Men det er enklere sagt enn gjort.

Vi må nok skifte tak på bislaget før biene forsvinner. Men å gjøre det når det er sommervarme, gjør at biene har en fordel. Så enn så lenge nøyer snekkeren seg med å jobbe tidlig om morgenen på veggen. Da er ikke biene våkne, så det går bra. Så får vi se hvordan det går med resten av jobben etter hvert.

-Du må komme deg inn, om jeg treffer bolet,, kommer det en sverm med sinte bier og setter seg i håret ditt, sa han da Reidun tok dette bildet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.