Brannfarleg

Share

I kveldens sending i Valle Radio var brannfaren i regionen tema. Brannsjef Egil Kvitne var med på telefonen og fortalde at det aldri hadde vore større brannfare i naturen i dei tre øverste kommunane i Setesdal enn no. Difor hadde dei lagt ned forbod mot all bruk av open eld. Dei hadde fått søknader om dispensasjon nok til å fylle ein heil perm, og nokre hadde fått dispensasjon i samband med jobb, men då bare med sterkt utvida brannsikring.

Nokre som skulle på tur hadde spurt om stormkjøkken, men dei hadde fått nei. i samtalen med Siri Johannessen kom det fram at det til no ikkje hadde vore hendingar der Setesdal Brannvesen måtte rykke ut, noko han meinte kunne skuldast at folk nytta sunt folkevett i den aktuelle situasjonen.

I tillegg til å jobbe med brann, er også redning på dagsorden for brannvesenet. Dei har ikkje dykkar, om det er nødvendig, må dei få dykker med luftambulanse frå Arendal. Men overflateredning har dei god kompetanse på. Heldigvis har det heller ikkje vore naudsynt til no.

Eit problem er at utlendingar kan hende ikkje har fått med seg forbod. Men det er sett opp plakatar rundt om på strategiske plassar og Egil Kvitne hadde hatt ein runde i butikkar på Evje og bedt dei ta eingongsgrillar på lageret inntil vidare, det burde butikkane oppover i dalen også gjere, meinte han.

I det heile var det ein svært aktuell samtale i kveldens sending i Valle Radio.

Også skogeigarar advarer om brannfare. Her har Bjørg Brokka Rike hengt opp skilt og teke bilete.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.