Kulturlandskap

Share

Det er en stor glede at vi har en forpakter om holder kulturlandskapet rundt oss i hevd. Tor Arne Frivold slår jordene og høster gras, steller og fikser for best mulig produksjon.

Like nedenfor huset vårt har vi et jorde som blir kalt Fidja. Den er, som navnet sier, ganske våt, og da min svigerfar Nikolai slo med hest der, ville ikke hesten gå på det våteste, så der måtte han vel helst bruke ljå.

År om annet har det vært så vått at Fidja ikke har blitt slått, det er jo ikke så koselig, og om den ikke blir slått, vil kulturlandskapet gro til i løpet av noen år. I år har det vært så tørt at Tor Arne kunne komme med en større traktor enn han har brukt før. I løpet av en time var det nyslått og fugler koste seg i leting etter insekter i det nyslåtte graset. I skumringen i kveld var det også et rådyr som danset på nyslått mark,

Ôppna landskap er en verdi vi må ta vare på.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.