Veteranbilløp

Share

I dag var det veteranbilløp forbi huset vårt. For et par uker siden var det over hundre syklister, denne gangen var det 80 gamle biler. Etter en runde på vel 70 km fra Mandal til Øyslebø via Søgne kom de tilbake til Mandal og samlet seg ved en bilforretning like ved der de bygger nytt fengsel.

Jeg så ikke så mange av de bilene. Men Reidun fulgte med og kunne fortelle om Mercedes og Volvo PV og mange Ford Taunus. Den første bilen Reiduns far hadde, var Ford Taunus. Den fikk hun låne en gang hun skulle på besøk til meg, det er kanskje 50 år siden, så den hadde vært en skikkelig veteran om den fremdeles hadde vært på veien.

Det er imidlertid vanskelig å følge med på to ting samtidig. Jeg fulgte med på innspurten i sykkelløp på TV da bilene kom forbi. De syklet opp et monsterfjell i Alpene i rittet Criterium de Dauphine. Det er norske med, men Edvald og de andre har ikke noe særlig å stille opp med i de bakkene. Det er likevel interessant å se på når det i tillegg er kyndige kommentarer, og så er det jo en forsmak på det vi gleder oss til når Tour de France begynner om noen uker.

Så jeg droppet veteranbilene til fordel for sykkel denne gangen. Jeg har jo ikke vært hekta på gamle biler slik noen blir. Ikke har jeg peiling heller.

Men fint vær hadde de på turen.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.