Bier

Share

For noen år siden ble vi invadert av en bisverm. Den slo seg til på taket over inngangen vår, og vi har levd sammen i fred og fordragelighet i mange år. Imidlertid ble taket ødelagt , så nå var det på tide å ta grep.

Naboen vår, Ihme Bygg, hadde ikke helt troa på at det skulle bli et problem, om han hadde hatt det, ville han gjort jobben i vinter da det var minusgrader. I stedet fikk han plass til jobben når det var høysommer, og da var biene en alvorlig hindring.

Men en kjenning som drev med bier kom ham til unnsetning. Han kunne gjerne tenkt seg en ny kube, men det viste seg vanskelig å få sinte bier med seg, så løsningen ble mer brutal.

I formiddag åpnet de taket og fant honning for et par tusen kroner, dessverre vanskelig å gjøre seg nytte av. 15-20 kg honning i seks store vokskaker og tusenvis av hissige bier som forsvarte livsverket sitt. Det var en kort oppsummering.

I kveld var de tilbake og tok siste rest når biene som var igjen hadde roet seg, de hadde alt begynt å bygge opp igjen det som var ødelagt. Men nå er det forhåpentligvis over.

Foto: Margunn Haugland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.