Lesetips for Setesdalswiki

Share

Dei fleste les kanskje Setesdalswiki fordi dei googlar noko, og så kjem ein artikkel opp. Men her kjem nokre lesetips som kan vere gode å ta med seg for å få meir utbytte av nettstaden.

Sjølv startar eg dagen med å gå til framsida på Setesdalswiki. Då får eg eit oversyn over kven som fyller år denne dagen. Då får eg også ei liste over kva som hender i Setesdal. Lista er neppe fullstendig, men likevel ei god oversikt.

Vi som lagar Setesdalswiki, saumfarer avisa og elles for å finne hendingar som kan setjast inn på aktuell dato. Sjølv om eg har skrive inn mange av hendingane for den aktuelle datoen, kan hende i lag tid på førehand, er det godt å få ei påminning om det på morgonen.

Det kan også vere lurt å sjå på siste endringar. Det er ei lenke i venstremargen. Der kan du få med deg det siste som er gjort for å oppdatere Setesdalswiki.

Ei anna nyttig side er Nye sider. Den står det lenke til nede på sida. Om du klikkar på lenka, får du opp alle nye artiklar sidan sist du var inne.

Endeleg så kan du finne meir stoff om du klikkar på blå lenker. Røde lenker er lenker til artiklar som ventar på å verte skrivne. Men blå lenker fører til nye artiklar som det kan vere fint å få med seg.

Endeleg vil eg nemne lenka i venstremargen som heiter Hva lenker hit. Der kan du sjå samanhengen som sida du er på har med resten av leksikonet.

Om du brukar leksikonet på denne måte, ser du at Setesdalswiki ikkje bare er eit tidlaust oppslagsverk, men ei dynamisk nettavis med aktuell informasjon kva einaste dag. Dei fleste andre nettstader er meir statiske. Sjølv om ein seier at ein nettstad må oppdaterast hyppig for at folk skal kome tilbake til han, er det ei grense for kor ofte folk oppdaterer nettstaden sin, ja sjølv Facebooksider blir oppdaterte for sjeldan, meiner mange.

Men Setesdalswiki har ny framside kvar einaste dag. Du kan altså la den vere første sida du går inn på om du vil vite kva som skjer.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.