Menneskerettssti

Share

I dag tenkte eg at eg ville skrive om Menneskerettsstien på Landeskogen Peace Center. Men eg visste ikkje anna enn at Lillian Hjorth opna den, slik eg kunne lese i Setesdølen i går.

Så eg tok ein telefon til henne. Ho er dagleg leiar av Menneskrettighetsakademiet og det var ho som svarte i telefonen då eg ringde dit.

Ho vart jo litt forundra, for ho hadde ikkje sett oppslaget i Setesdølen, naturleg nok. Men eg fortalde henne at ho kunne lese det på Setesdalswiki. Og så lurte eg på kva den stien ho hadde opna, var for noko.

Då kunne ho fortelje at Helga Arntzen hadde hatt ideen og at ho sjølv hadde utforma teksten på skiltet som står ved starten av stien. Den er kan hende to kilometer lang. Så går du eit stykke, der møter  du første skiltet, det har tre av artiklane i Menneskerettserklæringa.

Slik held det fram med ti stasjonar og når du har gått heile stien, har du også gått gjennom heile Menneskerettserklæringa.

Lillian Hjorth var vennleg og sende meg teksten som står på det første skiltet. No ligg også den i artikkelen om Menneskerettighetsstien på Setesdalswiki.

Lillian Hjorth opnar Menneskerettighetsstien på Landeskogen Peace Center. Foto: Trond Haugå

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.