Pavlova

Share

Anna Pavlova var en russisk ballettdanser som levde fra 1881 til 1931. Hun ble nesten 50 år og fikk soliststatus 25 år gammel. I 1911 dannet hun sitt eget kompani som hun turnerte med over hele verdeen. I 1926 og 1929 var hun i Australia og New Zealand. Etter at hn hadde vært der, ble Pavlovakaken nasjonaldessert der, forteller Wikipedia.

I våre dager har den også blitt svært populær i Norge, så populær at Toro har laget en ferdig kakeblanding som man bare tilsetter vann og steker en time, så er den klar til å pyntes med krem, frukt og bær. Det er jo lettvint, for om man skal lage marengs og steke på vanlig måte, trenger den jo mange timer i steikeovnen på lav varme.

Grete Roede har utviklet en oppskrift hvor hun bruker blanding av kesam og krem for å få ned kaloriinnholdet, for det er jo ikke til å stikke under stol at den er en kaloribombe av de sjeldne. Sukker, eggehvite, krem og frukt gir jo ikke stjerner i en slankeprotokoll.

I dag ble vi invitert til naboene Jean og Kåre på kaffe og hun hadde laget Pavlova. Den var lekker og smakte lekkert, så praten gikk om løst og fast et par timer. I tillegg fikk vi servert Jeans nydelige rullekake, hun er ekspert på rullekake, så jeg antar at om jeg veide meg i morgen, det skal jeg ikke, ville nok effekten av siste ukes svette vektreduksjon være lik null.

Naboer har mangt å snakke om, i år har vannmangel vært et tema som har kommet på banen ganske ofte. En periode var bekken som skiller våre eiendommer helt tørr. Jeg lurte på hvordan det gikk med småfisken der når den tørket helt inn. Heldigvis er det nå kommet litt vann i den igjen, og brønnen som naboen bruker til hagevanning har begynt å levere litt igjen.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.