Robotisering

Share

Siste tema i partileiardebatten i Arendalsuka var robotisering. Det kom fram at dette var noko norske arbeidstakarar frykta, for det kunne føre til arbeidsløyse ved at folk vart overtallige når arbeidet vart overteke av robotar.

Eg fekk vel eit inntrykk av at politikarane ikkje frykta det særleg mykje og meinte at norske bedrifter var gode på omstilling, slik at folk heller fekk andre jobbar enn å miste dei. Slik sett tenkjer eg at dei tok litt lett på folk si frykt, for den er reell. Lærarar, advokatar og journalister er neppe dei som er mest utsette, men vi høyrde ein spådom om at butikktilsette var særleg utsette. Når folk betalar elektronisk og bare kan scanne varene sine sjølv, blir det behov for folk til å fylle på hyllene, men ikkje til å betjene kunder i kassen.

Elles må det vere noko vanskeleg å halde ein partileiardebatt når dei fleste journalistane var langt meir interesserte i å høyre kva Per Sandberg hadde på hjarta, og når han først kom på scenen ein halv time før partileiardebatten, tok den tidlegare nestleiaren nesten luven frå alle dei mange ulike leiarane. Eg synest synd på både Sandberg og Solberg, for å seie det slik.

Som KrF-veljar syntest eg Knut Arild Hareide gjorde ein god figur i debatten. Han fekk litt einetid for å seie noko om strategivalet til KrF. Det klarte han godt, og på slutten av debatten minna han om at i  all robotiseringsteknikken er det også viktig å hugse på etikken.

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.