Bjørn Vidar Ulvedalen

Share

I kveldens sending hadde Siri Johannessen fått med seg Bjørn Vidar Ulvedalen, organisten som satsar sterkt på at barn skal lære å spele orgel. Sjølv er han både utdanna organist og førskolelærar, så han har god kompetanse på å få barn med på notene. Han fortalde at han hadde hatt ein elev på piano, men då han fortalde at han skulle slutte å undervise i pianospel og starte med orgel, sa jenta på 11 år: -Jeg blir med.

Sjeldan har eg høyrt ein så innsiktsfull samtale i Valle Radio som i kveld. Ein heil time hadde dei saman og den vart brukt godt. Vi fekk høyre om korleis situasjonen for orgelkultur her i landet vert kamuflert ved at vi importerer utlendingar til jobbane, det er alt for få her i landet som lærer å spele orgel. Det er altså ikkje bare prestemangel i kyrkja.

Barn blir fascinerte av det store instrumentet og opplever det stort å kunne traktere det. I kveldens Postludium hadde så Siri funne fram musikk spelt av unge organistar. Det ga eit fint relieff til samtalen med Ulvedalen, som sjølv underviser 20 elevar i ulike situasjonar både i Vestfold og Oslo. Han har også gitt ut ein orgelskole i 7 bind som høver i opplæringa.

Om orgelmusikken i kyrkjene skulle stilne ville vi miste noko verdifullt. Difor er det eit svært viktig arbeid Bjrn Vidar Ulvedalen gjer, og fleire av hans elevar har sidan fått seg jobb som organistar.  Det er grunn til å ønske han til lukke med å føre arven vidare.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.