God hjelp

Share

I  gamle dagar, det vil nok seie på 1950- og 60-talet, var det langt meir vanleg at avisene hadde minneord om folk som døydde. Ein kunne til og med lese om gravferda for heilt vanlege folk.

I våre dagar må ein vere langt meir kjent for at media skal vere interessert i slikt stoff, sjølv om ein nok veit at det er mange som les det. Men det er dyrt å sende journalistar for å dekke stoffet og lokale folk skriv langt mindre i avisene no enn før.

Difor er det nyttig når folk set seg framom pc-en og skriv eit minneord om ein som har gått bort. I dag var det eit slikt stykke i Fædrelandsvennen. Det handla om Erik Eriksen i Åseral, mannen som var drivkrafta bak Ljosland fjellhage.

På Setesdalswiki hadde eg fått med informasjonen frå dødsannonsen, men minneordet fortalde om etableringa av hagen, så eg tok ein telefon til Per Ivar Åsen og spurde om å få legge det inn i den korte artikkelen eg hadde om han. Det var ja med ein gong, han sende teksten og la ved eit bilete som avisa ikkje hadde hatt plass til.

Dermed fekk eg ein utvida tekst, det er eg svært takksam for. Les gjerne teksten og klikk på lenkene for å finne ut meir.

https://www.setesdalswiki.no/wiki/Egil_Arne_Eriksen

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.