Lutefisk

Share

I dag droppar eg å skrive om program i Valle Radio. Eg vil heller skrive om lutefisk, for det var dagens middag her på Eskeland.

Lutefisk lærte eg meg til å ete i vaksen alder. Heime på Ålgård hadde vi tørrfisk, den tok aldri av som favoritt for meg. Lutefisk med ertestuing, bacon, gode poteter, kan hende kvit saus, då har ein eit måltid som kan generere gode draumar i mange dagar både før og etter det er sett til livs.

Det blir sagt at ein må rekne eit halvt kilo fisk til kvar. Når ein er to personar, treng ein altså eit kilo, men så små pakkar er vanskeleg å finne i butikken. Difor blir det nok ein lutefiskmiddag til før jul.

Ut på kvelden toppa eg fiskemåltidet med ein kopp te og ei pannekake, men eigentleg trong eg ikkje meir mat i dag.

Om du ikkje har prøvd lutefisk, bør du unne deg eit slikt måltid, anten på ein restaurant eller heime, Ulikt alle andre fiskemåltid er det ei oppleving å ta med seg.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.