Advent

Share

Så har adventstida starta. Medan fleire og fleire finn fram juledekorasjonar og pyntar heimar og butikkar med, held vi oss til adventspynting. Det vil seie adventsstake, stjerne i vinduet, sju lys-stake også i vinduet. Reidun var på ein basar og vann noko som liknar på eit juletre eller ein julebusk med lyslenke på, den har vi på eit bord på terrassen. I stova har det kome lilla dukar på borda, noko som visstnok ikkje var vanleg før etter det eg las ein stad og som eg knapt hugsar frå min barndom, men det kan nok ha vore der,  eg trur ikkje eg ville merka det, eg var lite oppteken av slikt i barndommen.

Eg såg på ein reklame for pinnekjøt i dag, ein kunne få alt fiks ferdig, kokte poteter, kålrotstappe og pinnekjøtet. Mange et så mykje julemat før jul at dei knapt opplever det spesielle med maten i høgtida. Det er juleavslutning og julebord og kan hende ein juletallerken medan ein er ute og handlar julegåver. Eg synest det er heilt greitt å vente, i alle fall med det ein til vanleg har i juledagane. Difor er det bare lutefisken som har vore på vårt middagsbord, den er verd å få med seg. Då eg først kom til Eskeland, åt dei torsk på julaftan, men vår tradisjon har nok helst blitt ribbe.

Men enno er det advent, så vi får bu oss til jula nokre korte veker. Det er flott med alt lyset i denne mørke tida. I går var det gudsteneste på TV frå Åvidaberg i Sverige og der song dei adventsmusikk så fint at eg vart inspirert til å spørje Siri om å få litt tid på Valle Radio og dele adventsmusikk med lyttarane. Så 18.30 i morgon blir det adventsmusikk i radioen. Her er heile programmet:

Tysdag 4. desember
Ansvarleg: Siri Johannessen
18.00 Kvarteret med Øyvind Thorsen
18.15 Over en åpen bibel med Per Arne Dahl
18.30 Adventsmusikk med Harald Haugland. Ver og varsel frå Bykle frå 1938 med Svein O. Rygnestad og Sigurd Aamli
19.45 Postludium: opptak av Ivar Mælands konsert i Valle kyrkje 18. april 2018
21.00 Kyrkjebakken

Onsdag 5. desember
Ansvarleg og teknikar: Siri Johannessen
Telefonvakter:Jorunn Helle og Solveig Rysstad
19.00 Tankar frå Bibelen ved Torfinn Brokke
19.30 Kommunen informerer ved ordførar Steinar Kyrvestad
20.00 Tysk advent, jul og fjell med Susanne Hegenscheidt (frå Setesdal.Shop) og dottera Helene, Sigrunn Håland frå Norli og Kjell Sigurd Fredriksen frå Bjørnevatn løypelag.
21.00 Opi sending med  Ronny Stavsholt

NETTRADIO via http://www.valleradio.com

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.