Den store kongen

Share

I kveldens sending i Valle Radio fekk eg vere med og velje adventsmusikk. Eg valde då å spele julekantaten Den store kongen av Trygve Bjerkrheim og Mons Leidvin Takle. Innspelinga frå 1975 var ved eit felleskor med Ganddal pikekors aspirantkor I og II, skulekor på Austrått, Bryne, Figgjo, Frøyland, Ganddal, Hana, Hommersåk, Høle, Lura, Malmheim, Sandved, Stangeland og Sviland. I tillegg var Sandnes guttekor med. Audun Vagle dirigerte, Lisbeth Thorsen var solist, Arne Grimstad deklamerte, Arne Saunes og Stig Andersen spelte gitar og Oddbjørn Thorsen trompet.

Mange hundre, for ikkje å seie tusen barn og unge har sunge denne i førjulstida og opplevd sangglede og fellesskap så vel som utfordring og mestring. Eg lurer på om noko kor har den på repertoaret denne adventstida.

For meg er det snart 40 år sidan eg sist spelte plata, likevel sat både tekstar og melodiar i minnet, dei har eg gått og nynna på for meg sjølv i dag og i går, etter at eg kom over den då eg skulle finne adventsmusikk.

Korsang står og fell med korleis songarane klarar å få fram teksten når dei syng, og eg er imponert over arbeidet som må vere lagt ned for å få til god uttale, for et opplevde det lett å få med meg teksten. Og så var det godt med fin deklamasjon for å bryte opp mellom songane.

Du finn ein liten artikkel om sangen på Setesdalswiki, sjå Den store kongen 

Songane kan du høyre på spotify. om du vil høyre dei om att.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.