Fredelig kappestrid

Share

Når vi er sammen i familien her, blir det ofte til at vi lager konkurranse om hvem som vet mest. Vi lager et ark med rubrikker for jentenavn, guttenavn, hovedsteder, byer, land, dyr og mat, for eksempel, men også andre rubrikker kan komme med ettersom vi føler for.

Så bestemmer vi en bokstav og gir tre minutter på å fylle ut skjema med ord som passer. Deretter hører vi hva de andre har svart. Hvis to har likt svar, blir det 0 poeng, men er det unike svar, får vi poeng.

I forsøkene på å få poeng, bir det mange originale løsninger der man håper at ingen andre dukker opp med samme ordet. Men så blir det jo lett at man finner på noe som ikke holder mål, da har man offisielle kilder å kontrollere mot.

En slik fredelig kappestrid gir oss noe felles å holde på med. Da legges mobilene bort, konsentrasjonen om konkurransen er desto større. I våre dager må man lage slike felles aktiviteter for å gi felles opplevelser, ellers tyr vi lett til hver sin digitale verden.

Mange liker også brettspill, der er jeg ikke så aktiv, men det blir noen runder med Rummicub når vi samles. Så kan vi glede oss over fellesskap og har fredelig kappestrid sammen. Når så Nikolai på 9 hevder seg sammen med de mer voksne, da deles en glede av oss alle.

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.