Gressenkemann

Share

I dag var jeg gressenkemann. Reidun og Helge reiste til Margunn og Stein på Sandøya ved Brevik for å være med i juleselskap der også Rønnaugs familie kom fra Nittedal for å være med. Jeg valgte å bli hjemme, ryggen min var ikke særlig happy med tanke på to-tre timers biltur hver vei.

De dro allerede ved ni-tiden, så da hadde jeg hele formiddagen til å gjøre hva jeg selv måtte ha lyst på. Det har jeg forresten også når jeg ikke er alene, men i dag var det grunn til å ta formiddagsluren litt tidlig, for første dag av VM i lynsjakk stod på programmet til NRK. Ettersom jeg har fulgt VM i hurtigsjakk tidligere i romjulen, var det naturlig å få med seg lyn-varianten også. I løpet av dagen ble det spilt 12 partier, og mens Magnus Carlsen gikk på en smell innledningsvis i hurtigsjakk, gikk det mye bedre i dag. Hele dagen uten tap, da ligger han på topp etter første dag.

Da sjakken var over, var hodet noe fullt, så jeg måtte nullstille med en lur. Da jeg våknet var det Sister Act på tv. Selv om jeg har sett den flere ganger, fascinerer den en gammel lærer like mye hver gang.

Denne julehelga har jeg oppdaget at kjøttpålegg på brødskiva blir enda bedre om det legges sennep under kjøttet og ost over det. Om du ikke har prøv det, burde du gjøre det.

Dagens spørsmål:

Hvem er daglig leder av Brokke Alpinsenter?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.