Stille i huset

Share

Så er førjulsgjestene reist og det er blitt stille i huset igjen. De etterlater seg et tomrom, men på den annen side tenker vi at det er flott når de kommer og flott når de reiser. Vi har vent oss til med å være oss to og katten, og særlig katten synes det er uhøvelig når gjester inntar stedene den liker å ligge om natta. Første natta gikk den og mjauet utenfor rommene hvor gjestene lå, andre natta ble den kastet ut og måtte finne seg en plass i kjelleren. Den var rimelig i ulage før frokost i dag, men så ble det ledig på loftet, og da ble livet normalt igjen.

Jeg gledet meg over å se Kristine strikke julegaver. Hun engasjerte Reidun i prosjektet, sammen studerte de ulike måter å gjøre det på og ulike mønster man kunne bruke for små selvlagde gaver. Hun har ikke vært særlig interessert i strikking før, men nå hadde hun strikkepinner i hendene så fort hun fikk anledning. Det ser ut til at hun slekter på sin mormor, tenkte jeg da jeg så dem holde på.

Når vi har gjester på slikt førjulsbesøk, blir det gjerne litt ekstra i matveien. Vi hadde felles frokost, da var bordet dekket med mye godt, så jeg spiste trolig litt mer enn jeg hadde godt av. Middagene var også av velsmakende slag, selv om vi ikke foregriper julematen, verken vi eller barna synes den bør komme før tiden. Og så fant vi en gammel dessertkake på bordet, det vi kaller fromasjkake. Den falt i smak, vi har en ekstra mage til dessert, mente den yngste av de besøkende.

Joda, førjulsbesøk er hyggelig. Takk for at dere kom. Lykke til med innspurten!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.