Bok App

Share

-Du må få deg Goodreads, sa Rønnaug til meg i dag då vi hadde vår faste sundagsprat på telefonen. -Då kan du sjå kva vi les og vi kan sjå kva du les, når du legg inn bøker du har lese.

Ettersom eg no har ein telefon som taklar det meste, tenkte eg at eg kunne laste ned appen og bli med i det fellesskapet. Som tenkt, så gjort. Men det var helst skuffande.

Eg fekk opp ein haug med engelske bøker som eg kunne nytte for å seie noko om preferansane mine, så ville appen føreslå bøker for meg. Sjølv om eg les engelsk, så er det mest norsk eg held meg til, så det fungerte dårleg for meg. Rett nok kom bøkene om Harry Potter opp, og dei har eg lese på engelsk. Så skulle eg rate dei, gi dei stjerner etter kva eg syntest. Eg ga dei tre stjerner, alle saman.

Men så ga eg opp, det var ikkje slikt eg ville ha, så eg orka ikkje bruke meir tid på å finne ut korleis eg skulle få inn venner og sjå kva dei las. Om eg skal kome vidare, må det nok vaksenopplæring til.

Vaksenopplæring er i det heile svært nødvendig, eg kjem stadig til kort innan datateknologien, til dømes. Eg kan skrive på Setesdalswiki og Wikipedia og bloggen, men meir avanserte greier stoppar fort opp. Nå er det sikkert mange som meiner at wikitekst er avanserte greier, men det har eg halde på med i over ti år, så der famlar eg meg fram og får ting til å blir lesbare.

I dag skreiv eg om haugianarkvinna og misjonskvinna Stina Fennefoss. Ho døydde i 1916, men er omtalt i den lange artikkelen vi fekk av Erik Kjebekk i går, så eg tenkte at eg i alle fall kunne få med litt om henne. Etter kvart vil eg nok få blå lenker på fleire av dei røde lenkene i den artikkelen også. Men bok-appen, den må eg nok ha hjelp til.

Dagens spørsmål:
Kor kom Stina Fennefoss frå?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.