Bygdekvinnelag

Share

I dag kom det to nye artiklar om bygdekvinnelag på Setesdalswiki. Grunnen til det var at Setesdølen hadde omtale av både Grindheim bygdekvinnelag og Evje og Hornnes bygdekvinnelag.

Frå tidlegare har vi artikkel om Valle bygdekvinnelag, Bygland bygdekvinnelag og Austad bondekvinnelag.

Bygdekvinnelaga gjer ein stor innsats i lokalmiljøet. Nokre lag er store, andre slit med rekruttering. Men det er godt at dei finst og har sitt virke i bygdene. Ofte gjev dei ut kalender eller bøker, til dømes om mat og bygdetradisjonar. Valle bygdekvinnelag har gitt ut boka Rette klede i Setesdal, den handlar om bunaden. Grindheim bygdekvinnelag ga ut boka Amerikafeber i fjor, så det er ikkje bare matkultur som står på programma deira.

Austad bondekvinnelag gav ei offerskål, konfirmantkapper, flaumljos, grasklyppar og ein stol til sakristiet, og dessutan gav dei årvisst blomar til gudstenesta i juli, kan ein lese på Setesdalswiki sin artikkel om laget.

Truleg er det fleire bygdekvinnelag i distriktet. Etter kvart får vi nok artiklar om dei også. Setesdalswiki veks sakte, men sikkert med meir og meir innhald etter som tida går.

Dagens spørsmål:

Kven er leiar i Grindheim bygdekvinnelag?

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.