Minne frå Evje og Hornnes

Share

Minne frå ei svunnen tid er tittelen på eit hefte av Erik Kjebekk. Det kom ut for vel ti år sidan, men no har eg fått høve til å legge det ut på Setesdalswiki. Dagen i dag har gått med til dette arbeidet, som ikkje er ferdig enno.

Setesdalswiki har utvikla seg frå å vere eit leksikon om folk og næringsliv til i stor grad også ha mykje lokalhistorisk stoff. I så måte konkurrerer vi kan hende med Lokalhistoriewiki, dei tek mål av seg til å ha lokalhistorie frå alle kommunar. Vi har eit smalare perspektiv. For Setesdalswiki er det meir enn nok med Indre Agder.

Men det er moro å få litt lange artiklar inn i leksikonet. Dei er kan hende ikkje så veldig leksikalske om ein tenkjer at eit leksikon skal ha korte artiklar. Men når papirleksikonet er døydd ut, kan ein nok sjå at leksikon finn andre former, boka er ikkje lenger ramme og kvar artikkel kan stå sjølvstendig. Det som bind leksikonet saman, er lenkene internt, der den eine artikkelen fører til den andre.

I Setesdalswiki er det tusenvis av det vi kallar foreldrelause artiklar, for dei fleste datoartiklane er foreldrelause, det vil seie at dei har ikkje lenker til seg. Men dei øvrige artiklane har stort sett lenker til seg. Sjølv skriv eg knapt ein artikkel utan å ta utgangspunkt i ei rød lenke, og dermed vil folk heile tida kunne sjå på lenker hit-knappen i venstre marg og finne ut kor grunnlaget for artikkelen kom frå.

Det fungerer også for Minne frå ei svunnen tid. Der er artikkelen om heftet forelder til dei elleve artiklane som etter kvart skal kome. No har vi to artiklar om heftet, for Geir hadde for ei tid sidan lagt inn ein artikkel om heftet med litt fyldigare tittel. Men den artikkelen vil eg ikkje slette, for der er det lenker til namn som er omtalt i heftet. Det har og ein verdi.

Dagens spørsmål:

Kva heitte postmannen som bar post til heiegardane i Evje?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.