Pilegrimheii

Share

Kva veit du om Pilegrimheii? Du kan finne ut at den ligg i Bygland austhei om du leitar på Setesdalswiki. Men kvifor fekk dette fjellet namnet sitt?

Vi fekk altså ein artikkel om dette fjellet i dag. Grunnen til det var at Knut Eldhuset la inn eit bilete med utsyn frå fjellet. Då tenkte eg at det kunne høve med ein artikkel, og så fann eg nok til å skrive etter å ha googla litt og sett på kartet.

Det er ikkje den einaste nye artikkelen i dag. Vi held oss i Bygland, der fekk vi artikkel om det sørlegaste bruket på Tveit, Hagan. Der kjem Knut Olav Tveit sin familie frå. Han samarbeidde eg med for nokre år sidan om å lage spørsmål ut frå Wikipedia. Difor har eg alltid gløtta bort på huset når eg farta forbi på veg oppover til Valle, på nedturen er det meir usynleg.

Og så fekk vi ein artikkel om kunstinstallasjonen på Heimigard Rysstad, Borderline Setesdal. Den er permanent, så den kan ein sjå om ein stoppar litt når ein er på farten. Kan hende får vi bilete av den etter kvart også.

Endeleg laga eg ein liten artikkel om ei misjonskvinne på Evje, Gunvor Gautestad. Ho døydde i 1988. Ho var gift med Olav P. Gautestad og sanneleg synte det seg at eg hadde laga artikkel om han tidlegare. Han var med i kommunestyret i 1937, det året det var jubileum for formannskapslovane.

No sit eg her og lurer på kor den boka er blitt av. Men litt skal ein jo lure på ein laurdagskveld.

Dagens spørsmål:

Kor høg er Pilegrimheii?

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.