Noel Rawsthorne

Share

I kveldens Postludium i Valle Radio spelte Siri Johannessen musikk av og med den britiske organisten Noel Rawsthorne, som døydde 29. januar i år, vel 89 år gammal. Han var organist i Liverpool Cathedral frå 1955 til 1980.

Musikken ho hadde funne var festleg fløytemusikk, men også meir meditativ til ettertanke. Her er spelelista:

  • Pietro Yon: Humoresque «L’organo primitivo» – Toccatina for Flute, spilt av Rawsthorne på Willisorgelet i Liverpools anglikanske katedral. Fra albumet Great Cathredral Organs of England Volume II (2010).
  • Pater Antonio Soler: Concerto No. 1 in C major for Two Obbligato Organs: «II. Minuet», spilt av Rawsthorne og Terence Duffy på orgelet i Liverpool Metropolitan Cathedral. Fra albumet Soler: Concertos for Two Organs (2015).
  • Noel Rawsthorne: «I will lift up mine eyes» med The Boy Choristers of Wells Cathedral i Somerset, med guttesopranen Kieran White og organist David Bednall. Fra albumet Missa Brevis (2007).
  • Noel Rawsthorne: «Psalm 130 «Out of the deep»» med Liverpool Cathedral Choir dirigert av Ronald Woan, Noel Rawsthorne spilte orgel. Fra albumet The alpha collection vol. 5: Choral music from Liverpool Cathedral (2017).
  • Noel Rawsthorne: Aria spilt av Simon Lindley på orgelet i Leeds’ rådhus. Fra albumet Town Hall Organ Classics (1998).
  • Noel Rawsthorne: Dance Suite: «II. Dancing feet» og «V. Line dance», spilt av Dr. Joseph Nolan på albumet The Organ of Buckingham Palace Ballroom (2008).

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *