Tvang til musikk

Share

Denne helga har vi besøk av Margunn og Stein. Det er trivelig, med prat og mimring om mangt og meget fra barneår på Stokmarknes.

Jeg har blant annet fått mye tyn for at hun måtte gå på kulturskolen og lære å spille piano, noe hun absolutt ikke likte. To år måtte hun gå, og etter hva hun sier, tvang jeg henne til det, selv om hun ikke ville. Når hun tenker tilbake på den tiden, hvor hun ikke ville øve og derfor ikke fikk særlig positiv feedback fra sin pianolærer, er det ikke fordi hun ikke liker musikk, men fordi hun måtte spille.

Selv husket jeg ikke noe av det, jeg husker henne som en omsorgsfull unge, opptatt av at andre skulle ha det bra og av at goder skulle være rettferdig fordelt. Det er hun fortsatt, både omsorgsfull og med en utpreget rettferdighetssans.

Hun er imidlertid glad for at vi ikke fikk henne til å prøve å spille i korps og at hun heller fikk gå i Speideren. For der trivdes hun.

Så sitter vi her og tenker på landsdelen som i dag har fått merke et sjeldent uvær. Vi bodde jo i Vesterålen på den tiden, Bilder på tv fra uvær som ødelegge en molo og flerrer taket av hus. Våre tanker går til venner i nord. Nå er all snøen borte her, det er vi alle glade for.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.