Gamalt or Setesdal

Share

Eg siterer frå Setesdalswiki:

Gamalt or Sætesdal er eit bokverk som kom ut frå 1903 til 1916. Forfatteren Johannes Skar sitt verk dokumenterer den gamle bondekulturen i Setesdal. To av binda kom ut etter hans død, dei var det Knut Liestøl som ga ut. Verket inneheld sagn, eventyr, ordspråk, gåter, barnerim, viser, stev, leker, regler og mykje anna som forfattaren skreiv ned i møte med folk i Setesdal. Revidert utgåve kom ut i 1925 og verket vart seinare utgitt i 1961.

Det undrar meg at det ikkje er nokon artikkel om dette verket på Wikipedia eller på Lokalhistoriewiki. Vår artikkel er heller ikkje stor, så eg burde nok utvide den noko. Det er eit verk som fortener meir omtale. Men det vert ikkje i kveld, det får vente til eg har lese meir av verket. Kan hende vert det også nokre artiklar på Setesdalswiki etter kvart om folk og tilhøve som er omtalt i verket. Det er jo passert 100 år no, og det er over hunder år sidan forfattaren døydde, så verket er jo fritt.

Eit storverk er det i alle fall.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.