Nytt frå Bygland

Share

I kveldens sending i Valle Radio hadde Siri Johannessen med seg Leiv Rygg Langerak frå klokka 20. Han kunne fortelje nytt frå Bygland, mellom anna frå siste kommunestyremøte, der streaminga ikkje fungerte. Men det var fullt av folk til stades, for temaet var vindkraft og det var orienteringar frå Fred Olsen Renewables så vel som frå Naturvernforbundet. Men folkemøte hadde dei ikkje beramma, for det var ikkje noko å ha folkemøte om, først måtte ein eventuelt få eit prosjekt. Sjølv var både han og rådmannen ugilde i saka, så det var varaordføraren som håndterte dette frå kommunen si side.

Dei snakka også om politiske lister, og to av desse var ferdige, og så var H/V-lista under arbeid. Men han var glad for at det også var tale om ei fjerde liste, ei ny bygdeliste, for om det bare hadde blitt tre lister, syntest han det var lite. Likevel hadde han nok helst sett at det var reine politiske lister, for då hadde dei kontaktar til fylkespolitikk og rikspolitikk. Det har jo ikkje bygdelister.

Gamle gymsalen er no på det næraste ferdig renovert, så no er det lyst ut namnekonkurranse om kva bygget skal heite. Det er jo ikkje naturleg å kalle ein nyrenovert bygning for gamle gymsalen, så han vona på gode forslag. Og så venta han seg mykje av det nye prosjeket Setesdal Vest, som prøver å få til ny aktivitet i Bygland. Han var også oppteken av at Prestneset no var ferdig regulert til næring og bustader, men ville ikkje ha husflid eller anna som ikkje var næring der. Det er nok av andre plassar i Bygland for slikt, meinte han.

Etter den aktuelle timen, der også Sissa Ringstad var med og fortalde frå Kyrkja i Valle og Bykle, kom så Niklos K. Besteland med sitt Postludium, som denne gongen hadde musikk frå Petrikyrkja i Bremen med denne spelelista:

  1. Heinrich Schütz (1585-1672): Die mit Tränen säen. Motett for 5-stemmig kor SWV 378) og So fahr ich hin zu Jesu Christ )SWV 379). Himlische Cantorey. Barokkorkester i Fabiarmonic. Organist: Beate Wöllecke, dirigent Wolfgang Helbich
  2. Georg Philip Telemann (1681-1767): Komm, Heiliger Geist, Herre Gott. To orgelkoralar. Organist Wolfgang Baumgratz. Bachorgelet i Petrikyrkja i Bremen
  3. Georg Philip Telemann (1681-1767): Fantasi i D-dur. Allegro, Dolce og Allegro. Organist Wolfgang Baumgratz. Bachorgelet i Petrikyrkja i Bremen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.