Sørlandets Litteraturpris

Share

i kveldens sending i Valle Radio hadde Siri Johannessen fått med seg Toril Kopperud frå juryen til Sørlandets Litteraturpris om årets bokvalg og stemme-muligheter.

Det var eit svært interessant innslag, for Toril Kopperud var ein entusiastisk formidlar av korleis 112 bøker var blitt til 3 innan skjønnlitteratur og 3 innan sakprosa. Deretter gjekk ho gjennom dei ulike bøkene og vi fekk lyst til å lese alle, kan hende med unntak av diktsamlinga i skjønnlitteratur-kategorien. Men boka til Tore Kvæven og boka om Ola Tiltak verka svært interessante.

Om ein skal stemme, må ein jo lese bøkene, og når fristen er natt til 1. april, så er det kan hende litt kort frist. Men det er jo min eigen feil, som ikkje alt har lest noko av alt det som kom ut på Sørlandet i år. Kriteria for å verte nominert er at forfattaren må ha tilknytning til Agder, anten vere fødd eller bu her. At så mange som 112 bøker stemte med kriteria i fjor, tyder på at skrivekløe framleis finst i regionen.

I kveldens Postludium fekk vi høyre eit flott verk av Ove Kristian Sundberg. I tillegg hadde Siri ein fin introduksjon om organisten og komponisten som døydde tidlegare i vinter. Dette har ho lagt ut på Setesdalswiki, slik at du kan lese det. Der finn du også heile spelelista til musikken i løpet av kvelden. Den fekk eg ikkje med meg, for dagen i dag har eg stort sett vore i senga og prøvd å sove av meg ei forkjøling med snue i uhorvelege mengder. Det har gått å få sove, men å skrive blogg medan snørret renn og unngå at datamaskina bilr snørrat, det er ganske vanskeleg, så eg tek kvelden.

Tysdagssending i Valle Radio 20190326

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.