Tvehendt

Share

I kveld var Ronnie O’Sullivan på snookersendinga. Han slo Mark Allen 6-0 og gjekk vidare til finalen i morgon.

I løpet av sendinga kommenterte Torstein Wik at Ronnie er tvehendt, det vil seie at han spelar like godt med høgre og venstre hand. Og så kom spørsmålet:

-Er det nokon som veit kor stor del av oss som er tvehendt?

Eg tenkte at eg kunne jo sjekke, så eg slo opp på Wikipedia. Der fann eg ordet i artikkelen om høyrehendt, den førte meg vidare til svensk artikkel og så vidare til engelsk:

Ambidexterity is the state of being equally adapted in the use of both the left and the right hand.[1][2]  (….)When referring to humans, it indicates that a person has no marked preference for the use of the right or left hand.

Only about one percent of people are naturally ambidextrous.

Ut frå dette gjekk eg på twitter og skreiv ei melding. Eg hadde knapt fått sendt den, så kunne eg høyre på Eurosport at Harald Haugland hadde sendt inn og fortalt at om lag ein prosent av befolkninga er tvehendt.

Positivt at det ein sender inn til ein kommentator blir brukt så fort!

For øvrig vil eg gratulere dei to som eg hadde med i Valle Radio onsdagskvelden, Eirik Verås Larsen og Gunn-Rita Dale Flesjå med vel gjennomført Sesilåmi. For Gunn-Rita var det første gong, og tida var svært akseptabel, om lag 4,5 timar.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.