Ein spansk forfattar

Share

I dag var det ein artikkel om den spanske forfattaren Fernando Aramburu i Vårt Land. Han har vore i Oslo for å promotere omsettinga av boka frå 2016, på norsk kalla Fedreland.

Eit stort intervju og bokmelding gjorde at eg tenkte at det var grunlag for ein liten artikkel på Wikipedia. Det er ikkje så ofte eg skriv der no for tida, men i dag vart det då nokre linjer.

Boka handlar om forhold mellom folk i Spania, i artikkelen heiter det at landet knapt har vore i krig, men har hatt mange borgarkrigar. Det er særleg ETA, den baskiske frigeringsrørsla som har fokus i romanen, etter det eg kan forstå. På Wikipedia er heiter det at EU og USA ser på den som ei terrorrørsle.

Spørsmålet er om det er Spania eller Baskerland som er Fedrelandet med stor F. Kor ligg lojaliteten? Dette har blitt ei omfangsrik bok, ho blir omtalt som ein kollektivroman.

Sjølv om eg skriv mest på nynorsk her på bloggen, skriv eg på bokmåls-Wikipedia. Her er artikkelen:

Fernando Aramburu (født 1959 i San Sebastián er en spansk forfatter. Han er utdannet filolog og underviser i spansk språk i Tyskland siden 1985. Han har gitt ut en rekke romaner og blir sett på som en av de viktigste samtidsforfatterne av spansk litteratur. I 2019 kom romanen Fedreland på norsk, en roman om Baskerlands selvstendighet og hvordan kampen påvirker enkeltmennesker. Den er solgt til 22 land pr. 2019 og har solgt nærmere en million eksemplarer på spansk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.