Lange korridorar

Share

I dag var det tid for ein kontroll på Sørlandet Sykehus Kristiansand. Eg skulle vere der alt klokka 09, det er helst tidleg for ein pensjonist. Men eg er heldig og har kona som sjåfør, ho set meg av ved inngangsdøra og så parkerer ho og ventar. Det er flott å sleppe å styre med parkeringsplass, for det er rift om parkeringsplassane ved sykehuset.

Først var det blodprøve, det er ikkje lange korridoren dit. Men så skal ein melde seg i ei luke, og då kjem dei lange korridorane. Dei hadde fått nye stolar der folk sit og ventar utanfor dei respektive lukene, så det var mange som såg ein noko gammal mann gå forbi denne morgonen. Men medan eg var inne til test, kom melding om at eg måtte tilbake for å ta ny blodprøve, dei var ikkje nøgde med den første.

Fram og tilbake er like langt, heiter det, og det var det. Men denne gongen forsikra dei seg om at alt var i orden før dei slepte meg, så då var det bare å legge ut på ein ny tur i neste korridor. Vel framme møtte eg min svært hyggelege sjukepleiar Marit Moland som hadde fått resultata av prøvane mine og kunne konstatere at dei såg fine ut. Så var det bare å legge ut på ny tur gjennom den same lange korridoren, ringe til Reidun og få henne til å hente meg.

Tanken slo meg: Om sykehuset hadde hatt fleire etasjar, hadde det neppe vore så lange korridorar.

Vel heime kunne eg så glede meg over at det skulle vere sending i Valle radio i kveld. Der hadde Siri Johannessen fått med Ronny Stavsholt til å presentere bluesmusikk. Det vart eit interessant program. Samtalane hennar med aktuelle gjester var også fine, og så kom Niklos K. Besteland med eit orgelprogram med ulike komposisjonar over melodien Vater unser in Himmelreich.

Her er lenke til Åpne Dører, som var eitt tema i kveldens sending.

Valle Radio leverer! Takk for kveldens program.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.