Litt humor

Share

Når eg les aviser, er det sjeldan eg droppar teikneseriane. Men i Fævennen er dei lite å samle på for tida, så dei får bare eit raskt overblikk. I Vårt Land er dei betre, både Zits, Knøttene, Professoren og Barnas Planet har mange gullkorn.

Eg har mange gonger tenkt at ein skulle kunne omforme dei til gode historier der forteljande tekst skapte bileta. Men det er ikkje så lett å få til. Eg er imponert over teikneserieskaparane som klarar å kombinere teikning og tekst til humor.

Av og til kjem eg over gode historier også. I Normisjon sitt blad, dei har ei spalte som heiter Kørners Corner. Der kjem det godbitar ein ikkje finn andre stader. I nr. 3 for 2018 fann eg denne:

Sprudleik på Sør-Karmøy var blitt gammel og mett av dage. Nå var han sengeliggende og det minket på dagene.

Men mens han lå der og funderte over livet, så kom det snikende inn en herlig lukt fra kjøkkenet: det duftet nystekte småkaker! Det beste han visste.

Sprudleik mobiliserte det han hadde av krefter. Han kjente allerede hvordan det knaste mellom tenne av søte, sprø kaker mens han sjanglet ut mot kjøkkenet. Og der lå de; et helt brett av nystekte serinakaker.

Det løp vann i munnen på gamle Sprudleik. Han skulle akkurat putte den første kaka i munnen med si skjelvende, bleke hånd da han hørte kona sin kvasse stemme: – Du røre ikkje kakene! Dei skal me ha i begravelsen!

Ein tanke om “Litt humor”

  1. Saknar også Zits, eller er det lite teikneserimoro i Fævennen. Men i Agderpopsten har dei Zits ennå.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.