Ludvig Nielsen

Share

Ludvig Nielsen var organist i Høvik kirke i perioden 1924-32, og i Ris kirke 1932-35. I årene 1935-76 var han organist og kantor i Nidarosdomen. Han regnes som initiativtager til Olavsfestdagene i 1963.

Han utga to plater med egne verker, og komponerte mye kirkemusikk: fem helaftens verker (kor, soli og orkester) og tallrike orgelverker, kantater og motetter. Blant bestillingsverkene var Konsert for orgel og orkester til Norges musikkhøgskoles 100-årsjubileum i 1983. Han underviste ved Trondhjems Musikkskole, i noen år også ved musikklinjen på Norges lærerhøgskole.

Nielsen var Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden,[1] ridder av Dannebrogordenen, og mottok Norsk kulturråds musikkpris i 1976, Lindemanprisen i 1979 og Trondheim kommunes kulturpris i 1983. (frå Wikipedia)

I morgon har Niklos K. Besteland laga eit Postludium med musikk av Ludvig Nielsen. Han er på lufta klokka 20.30 i Valle Radio.

  1. Frå den gamle Olavsmessa i Nidarosdomen: Predicasti Jesu care. Einstemmig gregoriansk song. Rex Olavus Gloriosi, arr. Per Steenberg. Nidaros domkor, dirigent Ludvig Nielsen
  2. Ludvig Nielsen (1906-2001): Fantasi i koraltone, op. 33. Komponisten spelar på hovudorgelet i Nidarosdomen.
  3. Høyr kor kyrkjeklokka lokkar. Frå samlinga Ni orgelkoraler, op. 5 Komponisten spelar på hovudorgelet i Nidarosdomen.

Eg håpar at du finn høve til å høyre programmet, som går live og ikkje vert lagt ut som podcast.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.