Mållag med ungt blod

Share

I fredagsavisa var det ein artikkel om Evje og Hornnes mållag. Dei har fått ny leiar i Tonje Kallhovd. Også i Byland mållag har dei fått ein tilsvarande ung leiar, der står Sigrid Åsen Haugsgjerd som leiar. Begge er 28 år.

I artikkelen om Evje og Hornnes mållag kjem det fram at dei ønsker seg fleire medlemmer og at unge bør engasjere seg.

Setesdalswiki har mykje stoff om mållagsarbeidet. Jol i Setesdal blir jo gitt ut av laga og vi har artiklar om svært mange av desse hefta. Så om du klikkar deg vidare frå vår artikkel om Evje og Hornnes mållag i fredagsavisa, kan du få vite mykje om mållaga sin aktivitet både i nyare og eldre tid.

I samband med at laga ønsker seg fleire medlemmer, kan det høve med eit stev:

Eit lag er viktig, og vi vil samle
i laget vårt, både unge, gamle:
Å skrive nynorsk, det er jo kjekt
og alle talar vi dialekt.

Setesdølen nr. 33, 2019

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.