Meir frå Åraksbø

Share

I dag kom det ein ny artikkel på Setesdalswiki frå Åraksbø. Denne gongen var det ein artikkel frå Jol i Setesdal 1973 av Hallvard Eldhuset.

I introduksjonen skriv Knut Eldhuset dette:

PRÅMEN-163 år etter er ein artikkel som Hallvard Eldhuset skreiv i Jol i Setesdal 1973. Artikkelen skildrar då Tarjei Nordenå (1788-1808) rodde stein og leire på fjorden litt sør for Åraksbø. Pråmen med lasset var for tung og sokk og Tarjei drukna. I dag er det 210 år sidan det hende. Torbjørn G. Haugen oppdaga den gamle pråmen hausten 1972 då vasstanden i Åraksfjorden var lågare enn nokon gong. Eit supplement til artikkelen forklarer litt om ættene til dei personane som er nemde i artikkelen, litt om bygda, og gjev nokre glimt frå slåttonna på Nordenå rundt 1980.

Resten kan du lese i Pråmen – 163 år etter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.