Meir humor

Share

Det var nokon som likte bloggen min med humor i går, så eg tenkte eg kunne fylle på med meir humor i dag. Difor leita eg litt på nettet etter boka som far skreiv, Muntre minner fra Fajansen. Helge la den ut, meiner eg å hugse, men eg fann den ikkje.

I staden fann eg ein lang artikkel om ein humorist i miljøet på Figgjo Fajanse, designeren Rolf Frøyland. Den var svært omfattande og gjekk gjennom mange av dekorane som Rolf utvikla gjennom sine mange år ved teiknebrettet der. Det vart også plass til ei lita historie frå matsalen, der folk ofte klaga på at maten hadde lite kjøt på kjøtdagane og lite fisk på fiskedagane. Ein dag var det ein som reiste seg opp og sa: De treng ikkje leite lenger i lapskausen, eg fann kjøtbiten.

Slik sett kunne vel bloggen vere ferdig for i kveld, men eg var også innom Normisjon sitt blad og fann ei ny soge i Kørners corner:

Regelmessige rier
Serine og Svend i Kopervik hadde etter hvert en stor barneflokk. Det var liv og røre i hjemmet fra morgen til kveld. Barna var høyt og lavt og var blitt født relativt tett.

Og nå vokste magen til Serine igjen. Avtalen var at Svend skulle ringe til sykehuset når riene ble regelmessige. Bilen stod klar. Bagen var pakket. Og svigermor var i beredskap. Og denne torsdagen kjente Serine det på seg at dagen var kommet.

I totida kommandert hun mannen til telefonen. Han slo nummeret til
sykehuset og forklarte saken så godt han kunne. Svend snublet
ofte i ordene. Men det var da han fikk spørsmålet om hvor ofte riene
kom at han svarte klokkeklart:
– Omtrent en gang i året!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.