Ryddesjau på Setesdalswiki

Share

I dag tok jeg meg på tak og laget kategori Døde personer fra Kristiansand kommune. Det har jeg ikke hatt før, men nå var kategorien  Personer fra Kristiansand kommune blitt på over 150 personer, så det ble svært naturlig å skille. Vi har ellers en tommelfinger-regel om at når det er mer enn fem artikler innen en kategori, bør eller kan det opprettes en ny. Men jeg har nok ikke holdt så strengt på det selv.

Da jeg var nesten ferdig med jobben, ringte Helge. Jeg sa at han trolig kunne gjort det på fem minutter med en bot, men han var nå ikke sikker på det. Men han kunne laget et skript som hentet ut alle til en liste, så hadde jeg sluppet å gå inn på hver enkelt artikkel. Men da var det så få igjen at jeg fullførte manuelt.

De fleste artiklene innen disse kategoriene er der fordi personene har vært omtalt i Setesdølen på en eller annen måte. Av og til lurer jeg på om jeg skal begynne å skrive fra aviser som kom ut før jeg begynte prosjektet mitt, men jeg får se etter hvert.

Ettersom det har vært pinse, tenkte jeg at jeg skulle skrive en artikkel om en pinsesalme på Wikipedia. Der har de lagt ut en liste over alle salmene i Landstads kirkesalmebok, den er så gammel at den er falt i det fri, som det heter, det vil si at det er ingen copyright på listen.

Wikipedia kan altså ha artikler om salmer og sanger, så jeg rotet fram salmeleksikon og fant informasjon om pinsesalmen Apostlene satt i Jerusalem. 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.