Øivind Fragell

Share

Kveldens sending i Valle Radio starta som vanleg med Over ein open Bibel. Deretter kom ei avdeling med songar, den første var av Øivind Fragell. Då blei eg litt hekta på han og leita litt etter informasjon om han. Sangen hans Tenk at min Frelser elsket meg var på plata Øivind Fragells 10 beste

A1 Jeg Løfter Mine Øyne 3:48
A2 Huset På Klippen 2:18
A3 Bønn 4:25
A4 Komme Ditt Rike 2:00
A5 Mitt Eneste Håp 3:24
B1 Tenk At Min Frelser Elsket Meg 3:38
B2 En Vandringsmann Synger 3:24
B3 O, Åpne Gud Mitt Blikk 3:07
B4 Et Sted I Hjertets Indre 2:18
B5 Jeg Ser Deg Stille Vandre 3:18

Informasjon om han fann eg på Wikipedia:

Øivind Fragell (født 23. august 1914Borgestad, død 4. juni 1993 i Nome) var en norsk evangelist, forfatter og predikant tilknyttet den norske pinsebevegelsen. Øivind Fragell vokste opp på Borgestad i Telemark, og ble i 1933, frelst, og døpt året etter, i 1934. Øivind Fragell virket som evangelist i Norge fra 1937, 23 år gammel. Han var også i en årrekke forstander (pastor) i flere norske pinsemenigheter.

Han er far til Levi Fragell, som har vært en av livssynshumanismens frontfigurer i Norge.

Nydeleg sang og fin tekst ga ein flott start på ein interessant kveld i radioen. Meir om programmet kjem eg tilbake til seinare-

Tysdagssending i Valle Radio 20190716

 

Ein tanke om “Øivind Fragell”

  1. Tror nok du tar feil når det gjelder albumet, som jeg skrev i spillelisten er sangen hentet fra en CD som kom ut i 2006 og het ”Øivind Fragells beste. Jeg løfter mine øyne.” (https://mudistore.no/trad/jeg-l%C3%B8fter-mine-%C3%B8yne-17883 men mudistore sliter, de har hverken sporliste eller oversikt over artister for albumet) Det kan godt hende at det er en gjenutgivelse av den LPen, det vet jeg ikke.
    Sangene har i alle fall en annen rekkefølge der enn LPen har, A1, A5 (som heter Sjelen den trenger til hvile på CDen), B2, B1, B5, B4, A2, B3, A3, Ordet om korset med Marit & Irene og Ensom pilegrim med Trond Erics. Om A4 er med på CDen er det under et annet navn.
    Dessverre er det en generell skrivefeil i tittelen på nett, nemlig “Øivind Fragell beste”. Albumet inneholder 11 sanger, og i tillegg til koret er også Marit & Irene og Trond Erics med på de siste to sporene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.