Olav Mosdøls Det syng

Share

Olav Mosdøl har mange fine dikt som har fått tonefylgje. Om han kan ein lese på heimesida hans:

Intro
Olav Mosdøl (fødd 1937) er forfattar, lyrikar og tidlegare lærar. Han er oppvaksen i Bykle og bur i Telemark. Mange av tekstene hans er det sett musikk til av ei rekkje tonekunstnarar. No er han forfattar på heiltid.

Han debuterte i 1977 med diktsamlinga Kvite symrer. Gjennombrotet som forfattar kom i 1979 med samlinga I Lydeskar. Mange merka seg Mosdøls originale og uttrykksfulle form. Nils Hellesnes skreiv slik i Stavanger Aftenblad: “Han forstår å spenne diktet mellom ein merkeleg sikker opptakt og ein like så sikker slutt. Og så står diktet der og dirrar.”

Mosdøls forfattarskap er knytt til røter, til natur og landskap som han kjenner frå Setesdal og Telemark. Olav Egil Aune (Vårt Land) seier: “… han har en merkverdig personlig skjelven i forhold til det. Det gjør ham til en poet for mange. Om jeg skal si noe, er det at det er djup tid i disse diktene. Tid som har vart en stund, og som vi kjenner vil vare vare. Av og til tenker jeg på dem som en sval nattlig vind over modne åkrer.”

Her er sporlista frå plata Det syng:

 1. Det finst ein musikk
 2. Betlehem
 3. Mannemakt
 4. Du er den rosa
 5. Minengel
 6. Møte med livet
 7. Fortel meg barn
 8. Kvinner som liknar eit regn
 9. Det syng så vakre tonar
 10. Jorda sviv stille
 11. Sommarbarn
 12. Lys pastel
 13. Livet og gleda
 14. Røter
 15. Me som ber lyset

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.