Vesterålen

Share

I dag gikk Arctic Race of Norway i Vesterålen. Når man kan se kjente steder på TV, blir det til at man følger med. Jeg tror jeg hadde kjørt det meste av strekningene som ble vist, selvsagt med unntak av monsterbakken opp til Storheia. VI bodde jo tross alt der i 15 år, Reidun til og med et år lenger enn jeg gjorde, for hun og de andre i familien ble et år lenger på grunn av at Rønnaug skulle fullføre videregående skole på Stokmarknes.

Men det er jo noe eget med å se landskapet fra lufta. Vi så jo mye av det fra lufta gjennom vinduer i Widerøes grønne fly, men helikopterflygerne og fotografene fra ASO, som gjennomfører produksjonen av sykkelittet, gjør en strålende jobb.

I dag var målgang på Storheia. Vi bodde like under Storheia, men jeg er ikke noen tindebestiger, så jeg var aldri på toppen. Jeg kom meg på Hadselåsen mange ganger, en gang gikk jeg meg til og med fast i ei myr der.

Men det ser ut til at det er nok av tindebestigere i området, for man kunne tro det var folk på de fleste topper som så en mulighet til å komme på TV der de vinket til helikopteret. Utsikten fra over Lamlitindan og ned på Taen, badeplassen på yttersida av Hadseløya, var jo betagende, som det meste av bildene vi fikk se. Sykkelrittet har vært velsignet med godt vær, så folkelivet var aktivt rundt løypa med mange mennesker ute for å se syklistene.

Jeg tror nok at de var litt skuffet over hvor kort glimtet av syklistene er, nesten bare et svusj, så er de forbi. Når man så har jobbet i 14 dager med et kunstverk relatert til sykling, så er det likevel flott at TV-teamet stopper og prater litt med folk, slik at de får litt respons på sine anstrengelser.

Selv mintes jeg mange fisketurer i sundet mellom Langøya og Hadseløya. Noen ganger kom man opp i hele stimer av småsei, andre ganger ble det bare en liten kokning. Men fjorden og øyene ga naturopplevelser som man ikke glemmer, særlig ikke med påminnelser som jeg fikk fra dagens sykkelritt.

Som kommentatorene sa det, man snakker mye om Lofoten, men Vesterålen er også verd et besøk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.