Improvisasjon kan løyse problem

Share

I kveld hadde eg ansvar for sendinga i Valle Radio. Det er jo eit problem når eg sit i Mandal, teknikaren er i Valle og intervjuobjekta er spreidde rundt i Agder.

Først tenkte vi at det ville gå greitt å bruke Skype gjennom miksebordet i radioen, men etter ein time med prøving og feiling mått vi gi opp. I staden måtte vi improvisere og mobiltelefonen kunne kople saman inntil 25 samtalar. Her var det på langt nær så mange, så Ørnulf kopla saman meg og radioen sin telefon og dermed kunne det fungere, eg høyrde det eg skulle og det same gjorde intervjuobjekta og lyttarane.

Først snakka eg med Arne Thomassen, han blir første fylkesordføraren i Agder når fylkestinget konstituerer seg seinare i oktober. Han har vore Høgreordførar i Lillesand og vore med i politikken i over 20 år, men no gjekk han ut av kommunepolitikk og over i fylkespolitikken. Han er oppteken av at heile Agder må med, ikkje bare kysten. Sjølv har han hatt hytte på Hovden i 20 år, men ikkje akkurat no, men han er svært klar over at ein treng gul stripe til Hovden og engasjert i både E-18 og E-39.

Deretter var det Svein Arne Haugen sin tur. Han har vore leiar på Serviteur Bygland i mange år etter at han slutta som offiser i Forsvaret. Det var det som gjorde at han vart verande på Evje, sivilt engasjerte han seg i Otra IL fordi barna var aktive der. Når så Arbeiderpartiet gjorde eit godt valg og Høgre og Venstre ville ha samarbeid, gleder han seg til å ta fatt.

Så kom Inger Lise Lund Stulien på tråden etter at faren Ånund Lund hadde framført You rise me up. Ho var med i politikken i Åseral for ei tid tilbake, men hadde vore ute den siste perioden. Så sette Arbeiderpartiet henne på topp og gjorde eit godt valg, så no gleda ho seg til å ta fatt på politike  oppgåver, også dei som medførte at ho nok må på reisefot ein god del. Åseral er ein kraftkommune og arbeidet med å sikre at kommunen får behalde skattepengar er høgt prioritert.

Det er den også for Jon Rolf Næss, som vart attvald til ordførar i Bykle og som var siste intervjuobjektet mitt.

Og dermed var den politiske timen over og Opi sending med Jorunn og Kåre gjorde at eg kunne ta fri og takke for i kveld.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.